Samettinen maa-artisokkakeitto

Samettinen maa-artisokkakeitto maistuu alkuruokana tai hyvän leivän kanssa lounaalla. Lisäämällä keittoon yrttikrutonkeja ja muserrettua pekonia saat siitä ruokaisamman.

AINEKSET (4 annosta)
½ valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli
500 g maa-artisokkaa (kuorittuna ja lohkottuna)
500 g kuorittua jauhoista perunaa (rosamunda)
50 g voita
1 l kanaliemi
0,5 l kermaa
suolaa ja mustapippuria
tryffeliöljyä

TEE NÄIN
Pane kuoritut maa-artisokka- ja perunalohkot sekä kuullotettu sipuli kattilaan.
Lisää joukkoon kanaliemi ja valkosipulit. Keitä kypsiksi.
Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
Mausta lopuksi keitto ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää joukkoon kerma ja tilkka tryffeliöljyä. Tarkista maku.

Kirjoittajana: Sharen keittiöstä Pekka
< Edellinen Seuraava >