Lounaskunkku Hietsussa

Yrityksemme avasi uuden lounasravintola Metropolin Helsingin Hietaniemeen menneen huhtikuun aikana. Vaikka avajaisista on jo tovi, en ole vielä kertaakaan istunut lounaspöytään kokeilemaan ravintolamme antimia. Nyt vietin viimein työpäiväni Helsingin keskustassa ja sain hyvän aikaikkunan Metropol Hietaniemen lounaan testaamiselle.

Saavuin lounasravintolaamme Hietaniemenkatu 14:ään jalkaisin Kampista. Matka taittui kaikista eteeni sattuneista punaisista valoista huolimatta nopeasti ja pääsin juuri alkaneen sateen alta suojaan. Ravintolan havaitsee nyt hyvin, kun rakennuksen edustalle on saatu mainos ja logokin esittelee itseään sisäänkäynnin lipassa. Hyvä!

Sisäänkäynnissä kuljetaan portaat alakertaan, jossa voi ensimmäiseksi havaita aika hauskan ja ravintolamme nimeenkin hienosti istuvan seinäkuvan. Metropolihan se siinä komeilee ja vielä lisäksi oikeaoppinen viitoitus kohti ravintolaa. Kivaa vitsikkyyttä siis on ilmassa.

Ravintolasali on avara ja itseasiassa melko matala. Onneksi tilan kulmasta aukeavat kattoikkunat, jotka tuovat saliin virkistävää luonnonvaloa. Ravintolasali sai Metropolin mukana kyllä ehdottomasti toimivan uuden ilmeen. Vanhat oranssit ja mielestäni vähän tunkkaiset värit vaihtuivat Metropolin raikkaaseen vihreään, joka toistuu ravintolan tiloissa monessa kohdin. Ravintolasali on nyt mielestäni oikein pirteä ja toivottaa kyllä ruokailijat kivasti tervetulleiksi.

No sitten ruokaan… Sitähän tässä on tultu kokeilemaan!

Päivän menussa on porsaan kassleria, savukalapastaa, tomaatti-basilikapastaa, porkkanasosekeittoa, delisalaatti ja vielä kaiken kukkuraksi maapähkinäbrownie. Valitsin sitten minkä tahansa lounasvaihtoehdon saan selvästikin ottaa siihen kylkeen keiton, lisukesalaatin sekä kahvin ja teen. Jälkiruokakin kuuluu jokaiseen annokseen. Tiedän jo tässä vaiheessa tekeväni ylilyönnin ruokamäärän kanssa – onneksi laitoin jalkaani vyötäröstä vähän löysät housut.

Kiertelen lounaspöytää ja valitsen lautaselleni runsaan delisalaatin, johon poimin pöydästä mielestäni parhaimmat palat (mm. marinoituja oliiveja, couscous-salaattia, aurinkokuivattua tomaattia, paahdettuja vihanneksia ja raikkaan näköistä yrttikastiketta). Lisäksi otan pienen kulhollisen päivän keittoa ja lopulta tieni vie leipien luo. Yllätyksekseni huomaan, että leivät on leivottu ravintolamme omassa keittiössä – upea juttu!

Istuudun pöytään ja nautiskelen annoksestani kaikessa rauhassa. Ravintolassa ei ole ruuhkaa, eli saan ihan oikeasti rauhoittua omien ajatusteni pariin lounaan ääressä. Intoudun vielä jo valmiiksi ison annokseni lisäksi maistamaan vähän savukalapastaa ja kaiken kukkuraksi on pakko ottaa vielä lusikallinen brownieta makean nälkään. HUH!

Astioiden palautuksen jälkeen voin yhteenvetona sanoa, että Metropol Hietaniemen lounaspöydässä taltuttaa kyllä tuhdimmankin nälän. Ei siis ihme, että naapuripöydässäni istui muutama rakennusmies ruokailemassa. Valikoima vaikuttaa siltä, että jokainen löytää lautaselleen jotakin sopivaa ja jos asiakas on liikkeellä vähän kevyemmänkin nälän kanssa, on pöydässä saatavilla myös keveämpiä vaihtoehtoja. Jos siis kaiken runsauden keskellä itsehillintää riittää…

Lähden pois ravintolastamme vatsa pullollaan ja tyytyväisenä – taitaa olla niin, että tulen toistekin! 

Kirjoittajana: Olkkonen, Share Cateringin myynnistä
< Edellinen Seuraava >