Kurpitsa-omenachutney

Tämä jouluinen chutney sopii mainiosti kinkun, riistan tai lämminsavustetun lohen lisukkeeksi. Chutney säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa, joten voit tehdä sen valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen joulua. Kauniissa purkissa annettu chutney on kiva tuliainen tai joululahja. Tuote on laktoositon ja gluteeniton.

Valmistusaineet:
Sipulikuutio 125 gr
Öljyä 2 rkl
Myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioituna 500 gr
Syysomena (hapokas) kuorittuna ja kuutioituna 500 gr
Tuore inkivääri kuorittuna ja viipaloituna 5 cm
Sitruunan kuori raastettuna 1 kpl
Kanelitanko 2 palaa
Neilikka 2–3 kpl
Laakerinlehti 2 kpl
Korianterijauhe 1 tl
Sokeri 175 gr
Ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohje:
Kuullota sipuli öljyssä, lisää kurpitsa ja omena ja hauduta hetki. Lisää sitruunan kuori, kaneli, neilikka, laakerinlehti, korianterijauhe sekä sokeri. Hauduta miedossa lämmössä noin 20 min (lisää tarvittaessa ripaus vettä). Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna jäähtyä ja tarjoa. Maukasta joulua!

Kirjoittajana: Sharen keittiö
< Edellinen Seuraava >