Hääkakkutrendit 2016

Haastattelimme Mennään naimisiin! -häämessujen alla Konditoria pH7:n Toni Rantalaa hääkakkujen trendeistä meillä ja maailmalla.

Mitä trendejä vuodelle 2016 on näkyvissä hääkakkujen saralla?
Nyt on kakkuihin tulossa lisää väriä, uusia makuja ja muotoja. Kierretelineet eivät ole lyöneet itseään läpi vaan 95% hääkakuista menee pystytelineellä tai ilman telinettä.

Onko hääkakuissa jokin tietty juttu, mikä on säilyttänyt suosionsa selkeästi muita voimakkaammin vuodesta toiseen?
Juustokakkumme on vakiinnuttanut paikkansa suosituimmissa hääkakuissa sekä Mansikka-Grand Marnier ja Suklaa-aprikoosi.

Mitä uutuuksia kakkuvalikoimaanne on tulossa vuodelle 2016?
Uusissa kakuissa on enemmän erilaisia rakenteita, pohjia sekä myös työtä :). Lisäksi valikoimiin tulee Porkkana-juustokakku ja englantilainen Suklaa-pommi, mikä on vähän jenkki mud cake -tyyppinen mutta modernimpi versio siitä.

Kuvassa vasemmalta uusi leivoksemme Pieni pyöreä (kakkupohjaa, prosecco moussea ja mansikka vanukasta), Tiramisu (perinteinen misu uudella ulkonäöllä) ja neliönmallinen Passion-suklaakakku (brownie-pohja, passion marmeladi, suklaamoussea ja rapeaa keksiä). 

Onko kotimaisessa hääkakkukulttuurissa selviä eroavaisuuksia maailmalla oleviin tapoihin?
Mauissa ei niinkään löydy eroavaisuuksia mutta muodoissa kylläkin. Esimerkiksi uudet muotit saavuttavat monesti Etelä-Euroopan ja Aasian ennen Pohjoismaita. Meillä on puolestaan monesti yksittäiset tuotteet laadukkaampia kuin muualla Euroopassa johtuen kotimaisista raaka-aineista. 

Onko mielessäsi jokin asia, jota haluaisit tuoda enemmän mukaan häiden jälkiruokakulttuuriin Suomessa?
Kotimaisuutta, enemmän rakenteita, makuja ja vähemmän sokeria.

Mikä on Konditoria pH7:n suosituin kakku hääkakkujen saralla?
Lime-passion juustokakku (kuva alla).

Mikä on villein luomus, minkä olette päässeet toteuttamaan jälkiruokien puolelta häihin?
Yhden erittäin rikkaan venäläisen häät oli mielenkiintoinen ja haastava projekti.

Kerro lopuksi lyhyesti itsestäsi ja Konditoria pH7:sta.
Olen Toni Rantala, 39 vuotta ja Konditoria pH7:n toinen perustaja. Haave tulla kondiittoriksi alkoi kirkastua alle 10 vuoden iässä ja siitä lähtien olen määrätietoisesti kehittänyt itseäni. Matkalle on mahtunut työskentelyä Suomen, Ranskan ja Ruotsin huippupaikoissa. Olen Vuoden kondiittori 2003 ja olin mukana Kokki- ja kondiittorimaajoukkueissa vuosina 2005-2008. Nykyisin valmennan kondiittorimaajoukkuettamme. Konditoria pH7 on valittu Uudenmaan vuoden yrittäjäksi 2015, Tuusulan vuoden yrittäjäksi 2013 ja suklaamme on saanut arvostetun Design from Finland -merkin.

Lähtökohtamme on tehdä laadukkaita tuotteita ja rakentaa työympäristö sellaiseksi, että siellä viihdytään, työntekijöitä arvostetaan ja he ovat ylpeitä työstään sekä työpaikastaan.

Konditoria pH7 on mielestäni aika mallikas tarina hyvän brändin rakentamisesta sekä siitä, miten intohimosta johonkin voi saavuttaa jotakin hienoa, kun on valmis tekemään lujasti töitä sekä uhraamaan vapaa-aikaa, unta ja ystäviä. Pahoittelut siis kaikille ystävilleni, joihin en ole pitänyt paljoa yhteyttä viimeisen 8 vuoden aikana - en ole unohtanut teitä :)

Kirjoittajana: Katri ja Johanna Share Cateringin markkinoinnista
< Edellinen Seuraava >